В Україні приховують реальну статистику смертності від COVID-19, – експерт

Новини 25 Березня, 2021 182

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За наказом міністра охорони здоров’я в Україні приховують реальну статистику смертності від коронавірусу.

Про це в ефірі “Прямого” заявив доктор медичних наук, народний депутат І скликання Валерій Івасюк, пише Четверта студія.

За його словами людям, які не зробили ПЛР-тест не ставлять діагноз COVID-19, навіть за явних ознак.

“У Степанова – “погремуха” “Брехун”. І от я вам поясню чому. Я тисячу разів говорив, про що свідчать і будуть свідчити на судовому процесі патологоанатоми, які розтинають трупи після COVID-ів, і лікарі-інфекціоністи”, – зазначив Івасюк….

“В чому справа? Є від червня місяця усне розпорядження Степанова про не постановку “ковідного” діагнозу хворим, які померли від клінічних, абсолютно стовідсотково підтверджених ознак COVID, однак до госпіталізації не встигли зробили ПЛР”, – заявив доктор медичних наук.

Він зауважив, що в Україні цих тестів просто не вистачає.

“Не те, що не встигли: грошей не мали, бо вони зараз платні і були платні, доступності немає і немає відповідної кількості”, – пояснив Івасюк.

“Отже, смертність від COVID набагато… я би сказав, помножувальний коефіцієнт – 10. Так само, як і помножувальний коефіцієнт, про що говорив генеральний директор ВОЗ ще на початку травня місяця, в Україні захворюваності та інфікованості – 10”, – резюмував Валерій Івасюк.

Коментарі

Позначки: ,