В Україні повернули призов в армію з 18 років

Новини 16 Січня, 2020 485

Ілюстрація Фото: УНІАН

Призов у 2020 році відбуватимуться в період з квітня по червень і з жовтня по грудень. Призовний вік встановлений на рівні 18-27 років

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про повернення призову військовослужбовців на строкову службу з 18 років. Відповідний указ з’явився 16 січня на сайті глави держави.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН.

“Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу”, – йдеться в повідомленні.

Призов у 2020 році відбуватимуться в період з квітня по червень і з жовтня по грудень.

Як повідомлялося, в Україні 1 жовтня розпочався осінній призов на строкову військову службу. Призовний вік був встановлений на рівні 20-27 років. Термін служби становить 18 місяців, а для тих, хто має вищу освіту (ступінь магістра або спеціаліста), – 12 місяців. Військовослужбовці строкової служби для виконання бойових завдань у зоні проведення операції Об’єднаних сил не залучаються.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,