В Україні потрібно розбудовувати громадянське суспільство, – Олександр Мельничук

Новини 20 Грудня, 2019 367

Діти зі сходу України такі ж самі як і по інших областях України, їм лише треба дати можливість побачити країну без обстрілів та війни.

Про це заявив громадський діяч Олександр Мельничук у ефірі “5 каналу-Львів”, пише 4studio.

Останні роки чоловік активно працює з молоддю, розвиває освітній та культурний напрямки, зокрема, створює осередки для розумного дозвілля:

“Молодь хоче мати вільні кордони і жити в сильній державі без війни з достатнім рівнем життя, у тому числі медицина та освіта.

Спілкуючись з членами нашої громадської організації ми часто піднімаємо питання освіти і молодь дійсно не дуже хоче їхати закордон, а хоча мати можливість здобувати якісну освіту в Україні. Відповідно ми найперше розвиваємо ті цінності, які хочуть бачити у нас молоді люди.

У ГО “Громадський ренесанс” ми працюємо у першу чергу для того, аби дати можливість нашим дітям розвиватись. Серед нас є чимало дітей з сімей, чиї батьки були чи є в АТО й ціль проста, дати можливість реалізуватись їхнім проектам.

Ми організовуємо дитячі школи: від малювання до ІТ-сфери, таким чином даємо дітям реалізувати свої таланти, працюємо виключно на волонтерських засадах.

Так, наші осередки вже є у Львові, Винниках, Старому Самборі і станом на зараз нас вже підтримали у Києві”, – зауважив Олександр Мельничук.

Зі слів громадського діяча, на досягнутому вони з колегами зупинятись не збираються й планують розширити зону своєї діяльності вже у наступному році:

“На найближчий рік плани розширити наші представництва по всій країні, особливо, на сході, адже ми добре розуміємо, що там де йде війна і проходять лінії розмежування, діти потребують турботи і навчання найбільше.

Ми намагаємось показати цим дітям, що в Україні відбувається не лише війна, а є багато інших прекрасних речей, бо в таких умовах насправді бачити щось добре є дуже важко”, – додав активіст.

На думку Мельничука, розбудовувати проукраїнське громадянське суспільство необхідно вже зараз, аби завтра ми мали здорову націю, а для цього треба активно працювати саме з молоддю:

“Велика кількість дітей зі сходу, які побували вперше у Львові, цілком і повністю змінили свою думку про Україну, що є ось така культурна столиця у своїй же країні, а не лише розвалини та обстріли і що можна жити інакше.

Я дуже люблю працювати саме з молоддю, адже вона у більшості аполітизована і не грає у ігри хто хороший, а хто поганий. Для молоді та дітей, є рідна Україна, незалежно від того, в якій області країни вони знаходяться. Дуже часто, картинка, яку ми бачимо по телевізору, на щастя, не відповідає дійсності. З цих дітей реально можуть вирости патріоти своєї держави і саме тому так сумно, що дуже багато політичних сил маніпулює дитячими думками і навіть мріями”, – резюмував Олександр.

Коментарі

Позначки: , , ,