В Україні планують розробити і затвердити офіційний правопис кримськотатарської мови

Новини 07 Березня, 2023 81
Ірина Верещук

Ірина Верещук

За словами Ірини Верещук, це має бути сигналом для окупантів у Криму, що Україна не допустить зникнення кримськотатарської мови

Кримськотатарська мова – унікальне явище, яке перебуває під захистом ЮНЕСКО. Україна має докласти максимум зусиль, аби її зберегти.

Про це заявила Віце-прем’єр-міністр- Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на першому засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови за участі представників державних органів, науковців та мовознавців з освітніх установ, пише Судово-юридична газета.

На зустрічі обговорили питання розробки та затвердження офіційного правопису кримськотатарської мови, оскільки саме він є основною умовою функціонування і збереження будь-якої мови.

Зокрема, учасники дійшли згоду щодо необхідності створення робочої групи з питань правопису кримськотатарської мови, до складу якої мають увійти мовознавці, які працюватимуть над розробкою офіційного правопису кримськотатарської мови на основі латинського алфавіту.

Ірина Верещук наголосила, що розробка правопису кримськотатарської мови має стати сигналом окупантам в Криму, що Україна не допустить її зникнення.

Коментарі

Позначки: ,