В Україні ожеледь, сніг і туман: через негоду можливі перебої зі світлом

Новини 10 Лютого, 2021 226

В Україні ожеледь, сніг і туман: через негоду можливі перебої зі світлом

В Україні 10 лютого очікується ожеледь, через складні погодні умови оголошено І рівень небезпечності. Рятувальники попереджають про ймовірність перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Cтаном на 08 год. спостерігається місцями невеликий сніг у Київській, Львівській, Івано – Франківській, Хмельницькій та Вінницькій областях та м. Києві; у Закарпатській області – невеликий дощ.

За інформацією Укравтодору проїзд на дорогах загального користування забезпечено.

До розчистки доріг від Служби автомобільних доріг залучено понад 1 тис. 950 осіб та 1 тис. 240 од. техніки.

На в’їздах до м. Києва ДСНС розгорнуто 8 пунктів обігріву.

Для моніторингу обстановки на випадок ускладнення погодних умов та надання допомоги, у Івано-Франківській та Закарпатській областях на перевалах від ДСНС залучено 6 одиниць техніки та 10 чоловік особового складу.

Підрозділами ДСНС з початку негоди надано допомогу по вивільненню з снігових заметів 420 транспортних засобів (з них 15 карет ШМД та 10 автобусів) та надано допомогу 709 особам.

Координацію дій щодо транспортного сполучення здійснює міжвідомчі штаби Укравтодору та Служби автомобільних доріг в областях.

Прогноз погоди в Україні на 10 лютого:

У західних, північних і центральних областях сніг, місцями значний сніг, у Кіровоградській та Дніпропетровській областях вдень з дощем. У південних, східних областях та в Криму вночі без істотних опадів, вдень невеликий, місцями помірний дощ. В центральних областях місцями ожеледь, на дорогах країни, крім південного сходу, ожеледиця. В центральних, східних та південних областях вночі та вранці місцями туман.

Вітер південно-східний з переходом на південному сході на південно-західний, 7-12 м/с, на південному сході пориви 15-18 м/с.

Температура вночі 3-8° морозу, у північній частині місцями 9-14° морозу, у південній частині 0-5° тепла; вдень 2-7° морозу, в центральних, східних, Закарпатській областях та на високогір’ї Карпат 0-5° тепла, у південних областях 6-11° тепла, на півдні Одещини та в Криму 10-15° тепла.

На Київщині в ночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі 7-9 °, вдень 3-5° морозу.

Вранці та вдень 10 лютого у Київській області ожеледь (І рівень небезпечності). Погодні умови можуть призвести до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,