В Україні немає верховенства права, – ветеран АТО (ВІДЕО)

Новини 09 Червня, 2021 88

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський нічого не робить для інтеграції в НАТО.

Про це в ефірі “Прямогозаявив ветеран АТО, народний депутат VIII скликання Андрій Тетерук, пише Четверта студія.

“Малоймовірно. Порядок денний передбачає одноденну зустріч, і запрошені тільки виключно члени цього Альянсу. І тому будь-які питання щодо кандидатів не є порядком денним. Скоріше за все, те, що вони збираються – це для розв’язання проблем, які стоять зараз перед членами НАТО”, – розповів Тетерук.

На його думку, “влада зараз буде намагатися казати, що ми так старалися, а нас тут ігнорують. Це для того, щоб показати, що вони такі “старательні”, що просто до серця прикладай. А от “нас не беруть”, і закріплювати в ментальності людей, що нібито ми робимо все можливе, а нас чогось не пускають у відкриті двері”.

“Але насправді не відповідає така риторика реальності. Тому що Зеленський, окрім гасел, не робить практичних речей, які необхідні для того, щоб відповідати критеріям НАТО. Це не тільки критерії забезпечення військовослужбовця екіпіруванням, харчуванням або тактикою і поведінкою на театрі бойових дій. Насамперед йдеться про величезну низку інших структурних реформ, які потребує кожна країна: починаючи від дотримання верховенства права і закінчуючи інституційними управліннями в державі. А Зеленський робить все з точністю до навпаки”, – додав Тетерук.

Тетерук зазначив, що президент Зеленський навмання приймає кадрові рішення.

“Верховенство права в Україні? Слухайте, про що розмова? Моветон. У нас суддям дзвонять і кажуть, яким має бути вирок. У нас порушуються права громадян, у нас руйнується повністю корпоративне управління. І Зеленський просто навмання приймає рішення кадрові, просто не керуючись ні Конституцією, ні законами, втручаючись навіть з позиції гаранта Конституції й руйнуючи засадничі посади, які визначені нормотворчістю, як вони мають бути змінені. Тобто ми насамперед говоримо про те, що наші заяви не відповідають нашому обсягу дій. І для того, щоб нас прийняли в НАТО, треба насправді перестати кидати в соціум ці пустопорожні заяви. Треба займатися кропіткою роботою”, – резюмував він.

Коментарі

Позначки: ,