В Україні наступного року мінімальна пенсія зросте лише на 300 гривень

Новини 27 Жовтня, 2023 194

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

До законопроекту «Про Державний бюджет України на 2024 рік» народні депутати України подали 1 620 поправок

До законопроекту «Про Державний бюджет України на 2024 рік» народні депутати України подали 1 620 поправок на загальну додаткову суму 12,5 трильйона гривень. Усіх їх, як пояснили в Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету, задовольнити не вдасться. Але деякі зміни парламентарів все-таки внесуть.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Викликом нового фінансового документу є те, що майже 40% бюджету заплановано позичати. Також є загроза, що західні партнери можуть не повністю виконати свої фінансові зобов’язання. Через це тривають дискусії з Міжнародним валютним фондом. Поки що в нього немає заперечень щодо соціальних витрат держави, тому соціальні виплати будуть гарантовані.

Мінімальна пенсія зросте на 300 гривень. Це мало, але це покриває хоча б рівень інфляції. І в бюджеті ми заклали обов’язкову індексацію пенсій навесні наступного року. Це теж буде доповнення до пенсійного бюджету громадянина. Це від 100 до 600 гривень, в залежності від вислуги років, стажу. Про це складно говорити, але в державі триває війна. І те, що можна, держава має сплатити нашим громадянам.

Коментарі

Позначки: ,