В Україні набули чинності чергові послаблення карантину

Новини 05 Червня, 2020 580

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У рамках послаблення карантинних обмежень “Укрзалізниця” відновила пасажирські перевезення з 1 червня, окрім Львівської області

В Україні з п’ятниці, 5 червня, за рішенням уряду набувають чинності подальші послаблення карантинних обмежень, запроваджених з метою стримування поширення коронавірусної інфекції. 

Як пише “Четверта студія” з посиланням на ІА «Центр новин», згідно із рішенням уряду, з 5 червня заклади громадського харчування можуть приймати відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів. Обслуговування відвідувачів на відкритих майданчиках закладам громадського харчування дозволено з 12 травня.

Також з 5 червня дозволяється проведення релігійних заходів у приміщеннях за умови перебування не більше 1 особи на 5 квадратних метрів. Особи старше 60 років з цього дня не повинні дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.

Уряд дозволив з 5 червня відновити внутрішні авіаперевезення, міжнародні планують знову запустити з 15 червня. На 5 червня зі столичного аеропорту “Бориспіль” заплановано два внутрішні рейси: до Дніпра авіакомпанії Wind Rose та до Одеси “Міжнародних авіаліній України”. З аеропорту “Київ” (“Жуляни”) та аеропортів інших міст України рейсів поки не заплановано.

Нагадаємо, у рамках послаблення карантинних обмежень “Укрзалізниця” відновила пасажирські перевезення з 1 червня, окрім Львівської області.

В умовах запровадженого урядом так званого адаптивного карантину рішення про послаблення обмежень в конкретному регіоні ухвалює регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, виходячи з епідемічної ситуації.

Під час робочої поїздки до Хмельницького 3 червня президент України Володимир Зеленський з чиновниками відвідав кав’ярню у місті. У відповідь на закиди щодо порушення карантину він, а також головний санітарний лікар України Віктор Ляшко запевняли, що інспектували готовність закладів громадського харчування приймати відвідувачів у приміщеннях з дотриманням протиепідемічних заходів.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,