В Україні на 20% здорожчає курятина

Новини 02 Червня, 2021 106

Через податковий тиск на підприємців у сфері птахівництва та зростання цін на корми в Україні очікують подорожчання курятини.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив гендиректор “Українського клубу аграрного бізнесу” Роман Сластьон, пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

За його словами слід очікувати подорожчання курятини, на 20%. Водночас за місяць ціни вже виросли на 5%, а за рік (травень минулого року до травня 2021) – на 10%.

Сластьон зауважив, що подорожчання обумовлене декількома факторами:

– зростанням цін на корми;

– податковим тиском на птахівників;

– низькою рентабельністю виробництва;

– скороченням обсягів виробництва і поголів’я на птахофабриках.

“Поки не очікується значного зниження вартості на зерно й олійні, а ціни навіть на новий урожай досить високі через світових тенденцій. Тому, відповідно, немає підстав вважати, що у нас буде зниження собівартості саме при виробництві курятини”, – підкреслив експерт.

Нагадаємо, споживчі ціни в Україні у квітні 2021 року у порівнянні з березнем зросли на 0,7%. З початку 2021 року зростання цін склало 4,8%.

Нагадаємо, гуртові ціни виробників промислової продукції в березні 2021 року в порівнянні з березнем минулого року зросли на 26,3%. Ціни в межах України зросли на 20,1%, за межі України – на 53,4%.

Крім того, в Україні за місяць ціна на традиційну п’ятірку “борщових” овочів зросла на 5,2%, при цьому за рік впала на 4% – до 40,85 грн.

Коментарі

Позначки: