В Україні можуть заборонити виселяти з квартири через борги за комуналку

Новини 18 Квітня, 2021 174

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Комітет з питань інтеграції України до Європейського Союзу під час засідання схвалив законопроєкт №3097-2, яким пропонується заборонити примусове вилучення квартири або будинку через борги за комунальні послуги.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Прямий

Проєкт Закону №3097-2 пропонує закріпити гарантії правомірного нарахування українським споживачам вартості поставки природного газу, теплової енергії, води, електрики і т.п.

Автори законопроєкту хочуть скасувати нарахування пені за невчасно оплачені послуги ЖКГ, а також ввести заборону на примусове стягнення житла, припинення надання житлово-комунальних послуг.

Крім того, в законопроєкті пропонують надавати споживачам компенсацію в 10-кратному розмірі суми, зазначеної в квитанції, якщо людина в судовому або позасудовому порядку доведе, що розрахунках були допущені порушення умов договору або Закону України.

Комітет з питань інтеграції України в ЄС після розгляду тексту документа підтвердив, що він відповідає міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції.

Коментарі

Позначки: