В Україні можуть заборонити продаж алкоголю та сигарет у супермаркетах

Новини 21 Липня, 2021 202

До Верховної Ради внесли законопроєкт № 5805. Його автори пропонують заборонити продаж алкогольних напоїв та сигарет будь-яких видів у супермаркетах.

Про це повідомляє телеканал Прямий, пише “Четверта студія”.

Проєктом закону пропонують заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, які використовують у електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згорання в приміщеннях магазинів, які продають харчові продукти, товари для дітей чи спортивні товари.

Таким чином фактично сигарети та алкоголь будуть продаватись виключно у спеціалізованих стаціонарних торгівельних точках (магазинах), де інші товари, крім перелічених, не продаються. У цих видах магазинах продаватимуть лише ці категорії товарів.

У випадку, якщо супермаркети  здійснюватимуть продаж алкоголю та сигарет, вони отримають штраф у розмірі десяти прожиткових мінімумів (23 790 гривень).

Ініціатором змін виступив нардеп “Слуги народу” Георгій Мазурашу. Наразі законопроєкт опрацьовують у комітеті. Згодом його винесуть на розгляд.

Коментарі

Позначки: , ,