В Україні хочуть запровадити іспит для отримання громадянства

Новини 11 Липня, 2022 64

Петиція зібрала понад 26 тисяч підписів, тому її розглянув президент

Для охочих отримати українське громадянство можуть запровадити обов’язковий іспит. 

Відповідну петицію підписав президент України Володимир Зеленський.

“Іспит для отримання громадянства – розповсюджена практика в усьому світі. Такі іспити є в Естонії, Литві, Латвії, Польщі, Німеччині, США та інших країнах. Комбінації вимог для іспиту різні, але загалом кандидатам пропонують здати тест на знання мови, історії та конституції країни, а також вивчити національний гімн”, – йдеться в тексті петиції, зареєстрованої Віталієм Капустяном.

Петиція зібрала понад 26 тисяч підписів, тому її розглянув президент. У відповіді Зеленського зазначено, питання щодо запровадження обов’язкового іспиту для набуття громадянства України потребуватиме законодавчого урегулювання.

Водночас він нагадав, що згідно з діючими законами, для отримання громадянства України потрібно підтвердити володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування.

Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати питання щодо запровадження іспиту для отримання громадянства України.

“Я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання”, – йдеться в петиції.

Додамо, петиція на сайті президент України була зареєстрована 23 травня. Її підписали 26 578 українців.

Коментарі

Позначки: ,