В Україні хочуть легалізувати сумнівні схеми видачі зброї, – нардеп

Новини 05 Березня, 2021 106

Півтора року Зеленського привели до деморалізації армії, - генерал Забродський, фото 4studio

Закон про обіг цивільної зброї не вирішує питання самозахисту українців, адже носіння зброї залишається забороненим. Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський з трибуни Верховної Ради під час розгляду проекту закону про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії ЄС.

«Тут багато говориться про самозахист і право людей. Хочу пояснити, що цей закон трохи не про це. Цей закон не відповідає на питання носіння зброї. Воно залишається забороненим. На цьому законі і тому, що він впроваджує,  матимуть змогу заробити всі – виробники сейфів, карток, сигналізацій охоронних і решта структур. Це видно неозброєним оком», – говорить Забродський.

«Ми тут говорили про непідконтрольну роздачу зброї. Так от міністру оборони дозволено роздавати нагородну зброю ні за що», – коментує Забродський новели законопроекту.

Народний депутат наголосив, що дивним рішенням є норма закону, яка передбачає облік зброї ЗСУ Міністерством внутрішніх справ.

«Окреме питання спеціального обліку. Не можу зрозуміти, з чого така повага до МВС і така монополія на спеціальний облік зброї, наприклад, Збройних сил. Давайте для балансу в державі поставимо на спеціальний облік в міністерстві оборони всі транспортні засоби МВС – як варіант. А заодно і на військовий облік всіх поліцейських», – зазначив Забродський.

«Мова йде не про зброю і не про захист, а про легалізацію сумнівних дозвільних схем, які діють в МВС», – додав він.

Крім цього, Забродський підкреслив, що законопроект несе значні ризики помилкового використання зброї.

«Застосування – якщо ви думаєте, що коли до вас в будинок лізуть і ви можете застосувати зброю, то ні. Закон чітко визначає: самооборона і ніяк не захист майна. Натомість в перехідних положеннях зазначено, що тепер охоронець в супермаркеті, який буде озброєний цивільною зброєю, зможе застосувати її проти вас, якщо на його думку ви вчиняєте порушення. Людина після двох тижнів курсів буде визначати, вчиняєте ви порушення чи ні», – сказав народний депутат.

«Ми вважаємо цей закон неприйнятним, неприпустимим і викривленим», – підсумував Забродський.

Коментарі

Позначки: , ,