В Україні деокуповано 918 населених пунктів

Новини 16 Квітня, 2022 127

Зеленський пояснив, навіщо після звірств у Бучі вести переговори з РФ

Головне зі звернення Президента Зеленського – інформує Четверта студія.

▪️Успіхи наших військових на полі бою дійсно вагомі. Історично значимі. Але ще не достатні, щоб очистити нашу землю від окупантів. Будемо бити їх більше.

▪️Санкції проти Росії дуже серйозні. Економічно болісні. Але ще не достатні, щоб російська воєнна машина залишилась без засобів для існування. Просуваємо сильніші. Більш руйнівні.

▪️Саме на цих двох напрямках і визначається, скільки триватиме війна.

▪️ Чим більше і чим швидше ми отримаємо всю зброю, яку запросили, тим сильніші будуть наші позиції і тим скоріше буде мир. Чим більше і чим швидше ми отримаємо фінансову підтримку, яку запросили, тим скоріше буде мир. 

▪️Чим швидше демократичний світ визнає, що нафтове ембарго проти росії та повне блокування її банківського сектору – це обовʼязкові кроки до миру, тим скоріше закінчиться війна.

▪️Демократичний світ має визначитись із тим, що гроші росії за енергоресурси – це, насправді, гроші на руйнацію демократії.

▪️4/5 від усіх українських підприємств вже повернулися до роботи на безпечній території. В тому числі, підприємства важкої промисловості. Перебудовуються транспортні мережі. Хороші показники – у сфері торгівлі та послуг.

▪️Опалювальний сезон пройшов успішно попри всі “вангування”. Тарифи не зросли. Віялових відключень не було. Постачання не зривалося навіть у воєнний час. Розпочали підготовку вже до наступного опалювального сезону.

▪️Продожуємо щонайменше на наступні півроку дію тарифу на електрику в розмірі 1 гривня 44 копійки за кіловатт для тих, хто споживає менше 250-ти. Це 80 відсотків громадян.

▪️ Посівна кампанія розпочалась і триває в усіх областях України, включно з Луганською і Донецькою.

▪️Робота над опитувальником для набуття статусу кандидата у члени ЄС практично завершена, і скоро відповіді будуть передані представникам Євросоюзу.

▪️Деокуповано вже 918 населених пунктів – різного масштабу, але однаково значимих для нас.

▪️Проводимо розмінування. Відновлюємо постачання електрики, води, газу. Відновлюємо роботу поліції, пошти, структур державної і місцевої влади.

На території 338-ми звільнених населених пунктів розпочато роботу гуманітарних штабів.

▪️Поновлюємо надання регулярної і екстреної медичної допомоги, роботу освітніх структур – там, де це дійсно можливо. Бо загалом на цей день російські війська зруйнували або пошкодили вже 1018 освітніх закладів по всій країні.

▪️Почали відновлення доріг та залізничного сполучення. Зокрема, від завтра відновиться залізничне сполучення з Черніговом та Ніжином. Вже курсують потяги між містами Сумської області. На півдні та сході нашої країни ситуація ще дуже далека від того, щоб говорити про відновлення.

▪️В окупованих районах Херсонської та Запорізької областей російські військові продовжують терор проти мирних мешканців. Відшуковують усіх, хто хоч колись був повʼязаний з українською армією чи державними структурами.

▪️ Росія назавжди програла Україну. Та і що там казати – увесь світ програла. Ніде вже її не сприйматимуть.

▪️ 237 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами, з них 34 посмертно.

Коментарі

Позначки: