В Польщі у лісі знайшли тіло багатодітного батька із західної України

Новини 25 Червня, 2019 181

Василь Чорней/wyborcza.pl

В Польщі у лісі знайшли тіло померлого 36-річного громадянина України.

Про це повідомила перший секретар – керівник консульського відділу Посольства України у Польщі Світлана Криса, – передає УНІАН.

”Нам відомо про цей випадок. Сім`я вивезла тіло 24 червня. Видали довідки на вивезення тіла в Україну. Справа порушена, тримає слідство”, – сказала Криса.

Вона уточнила, що справу порушила польська поліція, нагляд у справі здійснює місцева прокуратура.

”Заарештована громадянка Польщі – працедавиця і затриманий громадянин України, причетний також до цієї справи”, – сказала перший секретар – керівник консульського відділу.

Інші подробиці вона не надала, пославшись на те, що слідством займаються правоохоронні органи Польщі.

Як повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza, тіло 36-річного українця Василя Чорнея знайшли у лісі. Він працював на заводі з виробництва трун і втратив свідомість під час робочого процесу. Керівник підприємства замість того, аби викликати швидку, відвезла його у ліс і залишила там.

Повідомляється, що померлий українець приїхав до Польщі чотири місяці тому з західної України.

Як інформує “Європейська правда“, 36-річний українець працював на підприємстві з виробництва трун біля міста Новий Томишль. Тіло чоловіка знайшли лісники недалеко від міста Вонгровець в Великопольському воєводстві.

“Поліцейські з’ясували, що в спекотний  день чоловікові стало погано на роботі і він втратив свідомість. Коли інші працівники повідомили про це господині, вона заборонила викликати карету швидкої допомоги і наказала всім йти додому. Потім виявилося, що чоловік зник. Не з’явився він і на квартирі, де проживав. При дивних обставинах зник також один з українців, який з ним жив і працював”, – сказав представник Великопольській поліції Анджей Боровяк.

Він додав, що “після вивчення всієї інформації і домовленостей з прокуратурою поліцейські вирішили затримати власницю фірми. Жінку взяли під варту. Правоохоронці почали також розшукувати українця, який зник після інциденту. Через кілька днів його виявили в одному з хостелів в Ломжі”.

За інформацією Боровяка, докази та інші матеріали дали підстави для пред’явлення власниці фірми звинувачення в ненаданні допомоги, а також ненавмисному спричиненні смерті. За це їй загрожує до п’яти років ув’язнення. Подібне покарання загрожує і затриманому громадянину України, який, знаючи обставини інциденту, переховувався і приховав інформацію, перешкоджаючи слідству.

Померлий Василь Чорней не хворів, раніше не втрачав свідомості, у нього не було епілепсії, каже його дружина Наталя. В Україні троє його неповнолітніх дітей залишилися без батька.

Нагадаємо, з України з 20 березня 2018-го виїхало понад 1,3 млн трудових мігрантів.

Коментарі

Позначки: , ,