В Польщі госпіталізували пацієнта з підозрою на смертельний коронавірус

Новини 25 Лютого, 2020 563

Ілюстрація: 112 Україна

Результати тесту на інфекцію будуть відомі сьогодні

В університетській лікарні в Кракові (Польща) госпіталізували пацієнта, який повернувся з однієї з азіатських країн, з підозрою на смертельний коронавірус.
Як пише “Четверта студія” з посиланням на Politerno, про це повідомляє польське видання RMF24.За словами прес-секретаря клініки Марії Влодковскі, результати тесту на інфекцію будуть відомі не далі, ніж у вівторок, 25 лютого. Подробиць про пацієнта не повідомляють. Відомо, що останнім часом він перебував у Азії, але не в Китаї.Як сказано в повідомленні, це третій випадок підозри на коронавірус, який досліджують в цій лікарні. Раніше пацієнт з Нового Сонча також був госпіталізований з цього приводу, однак тести не підтвердили захворювання.

Як повідомляє “Польське радіо”, у зв’язку з поширенням коронавірусу, Головний санітарний інспекторат Польщі радить відмовитися від подорожей до 9 країн: Китаю, Південної Кореї, Ірану, Японії, Таїланду, В’єтнаму, Сінгапуру, Тайваню та північних регіонів Італії. В останній країні кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом зросла до 152, а чотири особи померли.

Поляки, які повертаються з цих країн, повинні зберігати спокій і стежити за станом свого здоров’я, – сказав речник головного санітарного інспектора Ян Бондар: «Повернення з цих країн плюс симптоми – підвищена температура, біль голови, кашель – є підставою підозрювати захворювання. Сам факт, що хтось має гарячку чи інші симптоми, а не був, наприклад, у Китаї, в Азії ані в Північній Італії, не може бути запідозрений у коронавірусній інфекції».

Коронавірус передається повітряно-крапельним шляхом, тому подібно, як у випадку вірусу грипу, дуже важливо дотримуватися основних правил гігієни – уникати великих скупчень людей, мити руки після кожного перебування в такому місці і дбати за стан здоров’я, позаяк триває сезон грипу та вірусів, – додав Ян Бондар.

У Китаї коронавірусом заражені понад 77 000 людей, а кількість смертельних жертв зросла майже до 2600. Епідемія вже розширилася на 25 країн світу. У Європі найбільше випадків зараження зафіксовано в Італії, Німеччині, Франції та Фінляндії. У Польщі досі не підтверджено жодного випадку зараження коронавірусом.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,