В період пандемії коронавірусу чинна влада демонструє «авторитарний ідіотизм», – Ар’єв

Новини 06 Квітня, 2020 669
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

«Авторитарний ідіотизм» – найгірше, що могло статися з Україною в період епідемії коронавірусу.

Про це написав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, повідлмляє “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Закрити, заборонити, штрафувати! Цей совок глибоко сидить в головах влади, незалежно від її прогресивності та новизни. Ще й посилаються на західні стандарти. Але, на відміну від цивілізованих країн, у нас з легкістю минають етап створення умов.

Штраф – крайня стадія. Там спочатку роблять все можливе, щоб людина його уникла. Не можна користуватися спортивними і дитячими майданчиками? Огородити їх поліцейськими стрічками. Так само можна «запечатати» лавки в парках, щоб там не сиділи і штрафувати не за прогулянки, які зміцнюють іммунітет, а за пікніки і здерти стрічки. Штраф за вихід без маски? А де її взяти? Написи на аптеках «Вхід без маски заборонено» і «Масок нєт» стали прикладом безвиході», – написав Ар’єв.

«Але при цьому в Києві вирішили, що стрічки дорого, а маски клопотно, та ухвалили… поставити камери вимірювання температури і роспізнавання облич. Ага, особливо тих, що в масках! А думки про заборону пересування на власному транспорті – це вже не тільки глупство, а й майбутня кримінальна справа за узурпацію влади і порушення 33-ої статті Конституції. Це дратує чимдалі більше. Ще трохи і люди розлютяться настільки, що ломбарди, куди влада після заборони на роботу пропонує людям нести з дому останні цінності, доведеться знову закривати і ставити посилену охорону», – додав він.

Ар’єв зазначив, що «авторитарний ідіотизм» – найгірше, що могло статися в країні під час епідемії.

«Авторитарний ідіотизм – найгірше, що могло статися з країною в такий момент. І єдине, що суспільству наразі залишається, це масове обурення в соцмережах непродуманими заходами і диктаторськими замашками. А якщо не почують і не зрозуміють, доведеться вийти з віртуала – бо такими темпами вони феодалізм повернуть. По дурості», – наголосив депутат.

Коментарі

Позначки: ,