В озері на Червоноградщині потонув чоловік

Новини 22 Серпня, 2022 105

Напередодні, 21 серпня, у м. Великі Мости трапився нещасний випадок. В місцевому озері потонув 58-річний чоловік. Родом він з Волині.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише “Четверта студія”.

Обставини події з’ясовують правоохоронні органи. Нагадуємо основні правила відпочинку поблизу водойм:

  • Відпочинок на воді (купання, катання на човнах) дозволяється тільки в спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.
  • Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби.
  • Не купайтеся відразу після прийому їжі та в нетверезому стані.
  • Не рекомендується купатися поодинці.
  • Перш за все, не стрибайте стрімголов у воду, особливо, якщо не знаєте глибини. Бо є загроза травмувати голову чи шийний відділ хребта. Не перебувайте надто довго на сонці без засобів захисту, адже є ризик теплового удару або опіків. Також не виходьте на водойму у стані алкогольного сп’яніння. Ніколи не залишайте без нагляду дітей.

Людина, яка тоне, фізіологічно не здатна кричати чи кликати на допомогу, оскільки процес дихання – це основна функція дихальної системи, мова ж – додаткова. Щоб говорити, а тим паче кричати, необхідно мати можливість дихати. Часу, впродовж якого рот потопельника перебуває над водою, недостатньо, аби видихнути, вдихнути і покликати на допомогу. Якщо потопельника не врятують, він може протриматися, перш ніж піде під воду, 20 – 60 секунд.

Коментарі

Позначки: