В Одеському зоопарку народилося дитинча лами (ВІДЕО)

Новини 04 Квітня, 2021 868

В Одеському зоопарку народилось дитинча домашньої лами. Наразі малюк почувається добре, однак стать тварини поки що невідома, розповів Суспільному директор зоопарку Ігор Бєляков.

За його словами, дитинча народилося 31 березня. Наразі новонароджена тваринка разом із мамою перебуває у відокремленому відкритому вольєрі. Туди працівники зоопарку принесли корм та траву.

“Дуже хороша дитина, активна, добре харчується, ходить, навіть бігає вже. І мати ставиться до своїх обов’язків з усією відповідальністю. Це друга її дитина. Вона торік вже народила дівчинку. У цих тварин народжуються дуже крупні та життєздатні діти”, – пояснив Бєляков.

Поки дитинча харчується виключно молоком. Самостійно воно почне харчуватися, коли йому буде 5-6 місяців. Лама важить понад 10 кілограмів. Стать тварини поки невідома, розповів завідувач копитною секцією Микола Клюєв. За його словами, хлопчик це чи дівчинка, буде зрозуміло за два тижні.

“Ця тварина не примхлива. Загалом годування в них складається з гілкового корму, у зимовий час – із сіна. Також додаються овочі, фрукти та корм. Ми контролюємо і постійно дивимось, як мати та малюк поводяться. Як вона регулярно його годує. У годуванні малюків мами не примхливі. Вони дуже гарно вигодовують та оберігають своїх дітей”, – поділився Микола Клюєв.

Працівник зоопарку додав, що за декілька місяців новонародженого малюка разом із мамою випустять у загальний вольєр. Ім’я тварині оберуть восени на конкурсі “Дай ім’я малюку”, який щорічно проводять у звіринці.

Загалом в Одеському зоопарку разом із новонародженим – 7 домашніх лам. За словами працівників, вовну тваринам стрижуть щоліта. Вага дорослої тварини сягає 250-300 кілограмів. Зріст самця може сягати 120 сантиментів. Живуть лами 18-20 років.

 

Коментарі

Позначки: ,