В Одесі затримали виконавця підпалу автомобіля власкора Радіо Свобода (ВІДЕО)

Новини 06 Лютого, 2020 356

Фото: НПУ

Зловмисника везуть до Львова. Зафіксовано, що він кілька разів змінював зовнішній вигляд. Триває робота для встановлення замовника злочину

Правоохоронці затримали підозрюваного у підпалі автомобіля власкора Радіо “Свобода” Галини Терещук.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Зловмисника, 19-річного уродженця Молдови, викрили та затримали оперативники карного розшуку поліції Львівщини спільно зі співробітниками Головного управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області.

«Правоохоронці провели колосальну роботу – опитали кількасот громадян, вивчили записи десятків камер відеоспостереження та відстежували переміщення зловмисника. Він кілька разів переодягався, намагався змінити зовнішність, проте, незважаючи на це, нам вдалось встановити його місцеперебування – і 5 лютого його затримали в Одесі, куди він втік після скоєння злочину. Затримати зловмисника, 19-річного уродженця Молдови, допомогли колеги – оперативники карного розшуку поліції Одеської області. Зараз слідство встановлює причетність до скоєння цього злочину інших осіб», – розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області  Василь Віконський.

Зловмисника затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу  України. Слідчі  Галицького відділу поліції повідомили йому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Суд обере затриманому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

СБУ викрила підозрюваного у підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»

СБУ встановила підозрюваного у підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»СБУ «вичислила» жителя Хмельницької області родом із Молодови, підозрюваного у підпалі у Львові автомобіля подружжя журналістів Галини та Василя Терещуків у ніч на 31 січня 2020 року.Оперативники встановили, що після злочину чоловік утік в південний регіон. При цьому зловмисник намагався замаскувати сліди: постійно змінював маршрут і зовнішній вигляд. Зрештою співробітники Служби та Нацполіції знайшли його в Одесі. Наразі йому оголошено про підозру в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому загальнонебезпечним способом – через підпал.Триває досудове слідство, встановлюються замовники та мотив злочину.➡️ https://bit.ly/2S15yN2

Опубліковано Служба безпеки України Четвер, 6 лютого 2020 р.

Як повідомили у прокуратурі Львівської області, затримали громадянина, який підпалив автівку журналістки «Радіо Свобода» Галина Терещук

Вдалося встановити траєкторію пересування та місце перебування 19-річного жителя Хмельницької області, який в ніч вчинення злочину кілька разів перевдягався, аби не потрапити у поле зору правоохоронців.

Понад 70 ГБ відеозаписів із камер спостережень, сотні годин безперервної скоординованої слідчо-оперативної роботи дали свій результат.

Фігуранта затримано в Одесі, вручено повідомлення про підозру. Наразі здійснюється його доставка у Львів для подальшого допиту прокурорами.

Щойно прокурори завершили допити основних свідків злочину, які надали викривальні показання.

Водночас, триває робота для встановлення замовника злочину.

На черзі – обрання запобіжного заходу і кропітка праця у рамках досудового розслідування.

Зловмиснику інкримінуємо ч.2 ст.194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене загальнонебезпечним способом – підпалу).

Санкція інкримінованої фігуранту статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

Справи, які стосуються журналістської діяльності, перебуватимуть на особливому контролі Прокуратури.

Слідчі дії проводяться прокурорами та слідчими поліції за оперативного супроводу кримінальної поліції ГУ НПУ із працівниками Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Як інформує прес-центр СБУ, у місті Одеса був викритий житель Хмельниччини, родом із Молдови, який за версією слідства, здійснив у Львові підпал автомобіля, що належить подружжю журналістів Галині та Василеві Терещукам.

Оперативники Львівського Управління СБУ спільно з представниками інших правоохоронних органів встановили особу та маршрут переміщення зловмисника, який після вчиненого попрямував до Одеси.

Зафіксовано, що після втечі з місця підпалу виконавець кілька разів змінював зовнішній вигляд.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна вчинене загальнонебезпечним способом через підпал) Кримінального кодексу України, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Досудове розслідування триває, встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема замовника.

Нагадаємо, автомобіль «Мітсубіші Кольт» львівської журналістки, який вона залишила припаркованим біля будинку, був підпалений в ніч на 30 січня у Галицькому районі Львова. Вогнем було пошкоджено передню частину кузова та моторний відсік автомобіля.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , , ,