В Одесі триває морська частина українсько-американських навчань Sea Breeze (ВІДЕО)

Новини 05 Липня, 2021 158

Підготовча фаза навчань вже завершена

В Одесі триває морська частина українсько-американських навчань Sea Breeze. У понеділок, 5 липня, відпрацьовували огляд судна водолазами та висадку підрозділів на борт українського судна “Балта”, передає “5 канал”.

Зазначається, що спільні тренування відбувалися також на корветі ВМС Румунії та корветі ВМС Болгарії. Відвідали й американський ракетний есмінець Ross та британський патрульний корвет. На цьому підготовча фаза Sea Breeze завершена, від завтра розпочнуться ситуативні завдання, які закріплять усі отримані навички.

“Навчаємі не знають, що вони будуть робити, це так звана свобода гра і вони будуть виконані в нашій команді. Вони зараз лише зорієнтовані по яким епізодам будуть працювати, а порядок виконання завдань кожен командир буде приймати особисто”, – повідомив керівник навчання в Україні Олексій Доскато.

Кріс Роулі, представник шостого флоту США додав: “Найголовніше під час проведення українсько-американського навчання – це те, що ми маємо змогу працювати з різними класами кораблів, адже вони різні за розмірами, за оснащенням та спроможностями. І це дає змогу обмінюватися досвідом”.

Нагадаємо, на Херсонщині військові з Молдови, Грузії, США та України відпрацьовували взаємодію в повітрі й на землі. Вишкіл відбувався в рамках берегового компоненту Sea Breeze-2021. До навчань залучили 100 одиниць техніки та майже 1000 військових, зокрема морпіхів і прикордонників.

Коментарі

Позначки: ,