В Німеччині прокоментували позицію Кремля щодо миротворців на Донбасі

Новини 18 Листопада, 2017 190

Ілюстративне фото

Франція і Німеччина мають відмінне від Росії уявлення щодо можливої миротворчої місії ООН для окупованої частини українського Донбасу

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, повідомляє Business Insider.

“Ідея Німеччини та Франції та ідея Росії про те, як буде сформована місія “блакитних касок” (миротворча діяльність), все ще дуже далекі”, – заявив Габріель під час офіційного візиту до Білорусі.

Однак він наголосив, що попри те, що ці погляди досі такі далекі одне від одного, “було б небажано закрити таке вікно можливостей”. На думку глави МЗС Німеччини, розгортання миротворців буде реальним шансом для миру на Донбасі.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Берліні в цілому з натхненням сприйняли заяву Путіна про готовність погодитися на введення миротворців ООН на Донбас. Габріель навіть сказав, що Берлін давно просуває цю ідею. Проте раніше Німеччина, будучи впевненою, що Росія заблокує будь-який проект у Радбезі ООН, вважала за краще не зупинятися на цій темі. Нині німецькі керівники закликають Путіна до компромісів. Зокрема, йдеться про неприйнятність ведення переговорів з питання миротворців з так званим керівництвом ОРДЛО, а також наполягають на присутності “блакитних касок” на всій непідконтрольній Україні території.

Коментарі

Позначки: , , ,