В мережу виклали останній фільм Юліана Дороша “Біля джерел народної творчості” (ВІДЕО)

Новини 20 Березня, 2021 383
Кадр з фільму Юліана Дороша "Біля джерел народної творчості"

Кадр з фільму Юліана Дороша "Біля джерел народної творчості"

Активісти проекту «Львівський Фотомузей» виклали в мережу останній фільм Юліана Дороша “Біля джерел народної творчості”. Фільм знятий на Косівщині у період з 1963 по 1971 рік. Стрічка, що розповідає про майстрів народних промислів Гуцульщини була заново віднайдена в березні 2020 року.

Про це повідомляють “Фотографії Старого Львова”,  пише “Четверта студія”.

В середині березня 2020 року команда у складі  Генерального директора Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького  Ігоря Кожана, відомої громадської діячки Тетяни Крушельницької, колекціонера і ентузіаста любительського кіно Ігоря Ткачика та автора проекту «Львівський Фотомузей» відвідали помешкання  родини Дорошів у Львові по вулиці Левицького, 76.

Відвідини проходили з чітким дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм і вимог та мали на меті візуальний огляд мешкання на предмет цілісності вікон, дверей, замків та внутрішніх сантехнічних, газових, та електричних комунікацій. Це була основна причина.

Але для Романа Метельського та Ігоря Ткачика це був перший візит до квартири відомого українського фотомитця Юліана Дороша. Дуже хотілося відчути ауру місця, де жив і творив великий світливець.

В ході відвідин, крім емоційного заряду для всіх учасників, Ігор Ткачик знайшов металеву коробку з відзнятою кіноплівкою. Жодних етикеток чи написів, які дали б можливість визначити назву та походження плівки, не було.

Зі згоди пана Ігоря Кожана та пані Тетяни Крушельницької Ігор Ткачик взяв плівку додому, щоб вияснити  зміст відзнятого матеріалу. Інших кіноплівок ні цього, ні наступного разу при поверховому огляді знайдено не було.

 

Коментарі

Позначки: , , ,