В ЛКП «Львівелектротранс» діє шахрайська схема штрафування пасажирів,- соцмережі (ФОТО)

Новини 04 Березня, 2021 773

Фото: ФБ/Варта 1

Суть полягає у ймовірній змові водіїв електротранспорту із контролерами тієї ж установи, при спробі готівкої оплати за проїзд

Зголошую про підозру в існуванні на ЛКП «Львівелектротранс» однієї із імовірних шахрайських схем штрафування пасажирів у громадському електротранспорті. Суть схеми полягає у імовірній змові водіїв громадського електротранспорту із контролерами тієї ж установи, при спробі готівкої оплати за проїзд.

Як пише «Четверта студія», про це 4 березня 2021 року повідомив на сторінці спільноти «Варта 1» Yurij Goralevych.

Як зазначається, «водії відмовляються продавати квиток, мотивуючи відсутністю у них решти, у той же час, майже одночасно службою контролю здійснюється перевірка наявності у пасажирів квитка. Й таких пасажирів, яким відмовлено у придбанні права на оплату відповідного сервісу, попри свідчення пасажирів про ці наміри, штрафують як злісного безбілетника. Це при тому, що майже на усіх офіційних зупинках громадського транспорту (окім кількох у центрі міста) відсутні пункти придбання квитків чи проїзних карток, не кажучи уже на безпричинне зволікання із введенням електронного квитка».

Автор допису наголошує, що «свідком цієї на мою думку неправомірної дії став я особисто, коли нині вранці добирався тролейбусом за маршрутом 33 (реєстраційний номер т/с 114) і спробував придбати квиток подавши водієві готівку номіналом 100 гривень (на нинішній день це не найбільша й найдорожча купюра). У результаті, в очікуванні поліції для фіксації цього інциденту, мною було затрачено маже півтори години робочого часу, мені було завдано морального приниження і затрачено купу нервів».

«З огляду на наведене, вимагаю у керівництва ЛКП «Львівелектротранс», відповідальних підрозділів виконавчих органів Львівської міської територіальної громади та прошу постійну депутатську комісію, у повноваження якої входить контроль за функціюванням громадського електротранспорту, невідкладно здійснити комплексну перевірку наведеного факту халатного ставлення до своїх обов’язків водія тролейбусу р/н 114, що у проміжку 08.00 години здійснював керування на маршруті №33, юридично вмотивованих претензій контролерів та існування гібридної шахрайської схеми неправомірного штрафування законослухняних пасажирів, а також публічно оприлюднити результати розслідування. За собою залишаю конституційне право оскаржувати дії зазначених осіб у всіх інстанціях та установах, до яких належить відповідна компетенція, оскільки йдеться про імовірне існування злочинної змови та шахрайських схем у комунальних підрозділах Львівської міської ради. Додаю світлини: водія тролейбуса, контролерів та фото громадського транспортного засобу», – зазначає у дописі Yurij Goralevych, який оприлюднив світлини з місця події.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,