В Криму нові затримання і обшуки

Новини 23 Листопада, 2017 72

Ілюстративне фото

В анексованому Сімферополі затримали кількох членів Меджлісу кримськотатарського народу за нібито “вимагання в особливо великому розмірі” у громадянина Туреччини

Про це повідомляє кореспондент російської служби “Радіо Свобода” з посиланням на джерела в управлінні ФСБ Росії по анексованому Криму.

Згідно даних, затримання сталося в кафе “Медобори” на вулиці Воровського біля Київського райсуду. Цю інформацію підтверджує і видання “Крыминформ”.

Видання стверджує, що управління МВС Росії по анексованому Криму “порушило кримінальну справу” за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 163 Кримінального кодексу сусідній Росії (“Вимагання, вчинене групою осіб”). Публічних коментарів російських силовиків з цього приводу поки немає.

Крім того, як повідомили “Українській правді” правозахисники, у Грушівці проходять обшуки у батька колишнього політв’язня Мустафи Дегерменджі – Бекіра.  Як відомо, Мустафу Дегерменджі в анексованому Криму звинувачено в участі в “масових заворушеннях” у Сімферополі 26 лютого 2014 року, він перебуває під домашнім арештом.

Після російської анексії в Криму почалися масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією “Хізб ут-Тахрір”.

Коментарі

Позначки: , ,