В Івано-Франківську стартує двомісячна Школа волонтерів

Новини 01 Лютого, 2024 59

«Волонтерство як стиль життя»

5 лютого на базі освітньо-культурного Гончаренко центру Івано-Франківськ стартує двомісячна Школа волонтерів. На учасників чекають лекції від місцевих волонтерів та представників всеукраїнських благодійних організацій, а по завершенню навчання вони зможуть долучитися до однієї з волонтерських ініціатив та отримають сертифікат.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Гончаренко.центр.

За словами директорки простору Оксани Кузьменко, серед запрошених спікерів на Школі волонтерів будуть представники благодійного фонду «Волонтери добра», єдиної системи рекрутингу та навігації донорів крові DonorUA та всеукраїнської організації «СУМ в Україні». 

«Лекції будемо проводити щотижня протягом двох місяців, а спікери розкажуть про свій досвід у волонтерстві, про комунікацію з військовими, донорство крові, фандрейзинг та багато іншого», — наголошує директорка центру.

Одну з перших лекцій франківцям та франківкам проведе Людмила Лінник, керівниця проєктів ДонорUA. 

«ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Команда підтримує роботу 22 центрів крові, а їхня база налічує понад 150 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин. На лекції керівниця проєктів ДонорUA розповість донорство крові та його важливість, а також розкаже, як долучитись до команди ДонорUА», — діляться у просторі. 

Там також додають: навчання в межах Школи волонтерів стартує вже 5 лютого. Для участі у всіх охочих запрошують заповнити коротку форму за цим посиланням. Навчання відбуватиметься щотижня за адресою вул. Незалежності, 113 (Гончаренко центр Івано-Франківськ).

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Коментарі

Позначки: , ,