В Івано-Франківській області зіпсували майже 500 доз вакцини (ВІДЕО)

Новини 21 Квітня, 2021 517

Фото: ФБ/UNICEF Ukraine

Львівська область втратила всього 17 доз

В ході кампанії по вакцинації в Україні в Івано-Франківській області зіпсували майже 500 доз вакцини Covishield. Це більше 80% втрачених доз у всій Україні.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це в ефірі обласного телеканалу “Галичина” заявив заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак.

Повідомляється, що з початку вакцинації на Прикарпатті втратили 492 дози або 84% від всіх втрачених доз в Україні. Наприклад, Львівська область втратила всього 17 доз.

За словами, Дзьомбака, це сталося через те, що у флаконах з Covishield немає градуювання, і медики не використовували залишкову дозу у флаконі, оскільки думали, що вона менша за інші.

“… мобільні бригади, які проводять вакцинацію, вони досить переживали, набираючи в шприц дозу, щоб це була повноцінна доза для того, щоб не знизити дозу і ефект від вакцинації. В даний час додатково проведено навчання … Це питання вже закрите”, – підкреслив він.

Він зазначив, що коли у флаконі залишається остання доза, то здається, що там менше вакцини.

“І через острах, що буде введена не та доза, то вийшло так, що залишалося у флаконі. Найбільше сприймалося, щоб ці дози не були комусь передані. Тут ніяких зловживань немає”, – додав чиновник.

Коментарі

Позначки: , ,