В ІТ коледжі «Львівської політехніки» організували Тиждень української культури

Новини 04 Жовтня, 2023 100

Виставку можна оглянути у холі коледжу до 1 листопада, далі вона мандруватиме навчальними закладами, щоб надихнути якомога більше учнів та студентів

Захід провели за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА у межах конкурсу проєктів програми «Молодь Львівщини».

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОВА.

Партнерами ініціативи стали громадська організація «Молодіжно-спортивне об’єднання соціально-активних молодіжних ініціатив», ІТ коледж Львівської політехніки, Skeiron, Spodaryk Travel Restaurant, What’s On Friday.

Однією з основних подій тижня став перегляд 3D-анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», знятого за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Окрім цього, студенти самостійно організували візит до львівського скансену – великого музею під відкритим небом, який зберігає багато цінних експонатів українського народного мистецтва та архітектури. Тут вони змогли ознайомитися зі зразками одягу і тканин, меблями, музичними інструментами, керамікою та іншими предметами побуту, а також дізналися більше про народну дерев’яну архітектуру.

На третій день Тижня для молоді провели лекцію про українську кухню від шефа Петра Сподарика, засновника «Spodaryk Travel Restaurant». Студенти не лише почули про багатий смак українських страв, але й мали можливість продегустувати яворівський пиріг та рогалики з рожею. 

Однією з найцікавіших родзинок проєкту була виставка 3D-плакатів від Skeiron, під назвою «Ukrainian Heritage». Ця експозиція розповіла гостям про українську архітектурну спадщину та продемонструвала, як за допомогою технологій SKEIRON можна оцифровувати та зберігати культурну спадщину.

Виставку можна оглянути у холі коледжу до 1 листопада, далі вона мандруватиме навчальними закладами, щоб надихнути якомога більше учнів та студентів.

Коментарі

Позначки: