Уже готовий наказ про переведення Василя Віконського зі Львівщини, – депутат

Новини 28 Грудня, 2019 5 111

Фото: ІА Syla.news

Віконський може очолити поліцію Донецької області

Начальник Головного управління Львівської області Василь Віконський може очолити поліцію Донецької області.

Як пише “Четверта студія”, про це в коментарі ІА Syla.news повідомив перший заступник голови Львівської облради Богдан Гагалюк.

Він нагадав, що 5 грудня комісія Нацполіції України в Києві, яка проводить внутрішнє розслідування дій начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Василя Віконського під час сумнозвісних подій у Соснівці, завершила свою роботу.

– 13 грудня представники комісії планували приїхати до Львова та повідомити про результати. Але – не приїхали. Цієї суботи, 28 грудня, я буду в Києві і поцікавлюся чому, – пообіцяв він.

Також, за його словами, уже готовий наказ про переведення Василя Віконського зі Львівщини.

– Наскільки я знаю, його мають перевести в Донецьк. Наказ уже про це готовий. Але міністр МВС чомусь досі його не підписав, – каже Богдан Гагалюк.

За інсайдерською інформацією ІА Syla.news, наказ не підписують, тому, що на посаду очільника поліції Львівської області немає жодного претендента.

Водночас, за словами Богдана Гагалюка, активісти Львівської області навіть не наполягають на покаранні Василя Віконського за події в Соснівці.

– Нам головне, аби його забрали від нас. А питання покарання – це не наша компетенція, – каже депутат обласної ради.

Нагадаємо, полковника Василя Віконського призначили на посаду очільника поліції Львівщини 4 вересня. А вже 21 вересня активісти почали вимагати його відставки. Причиною стали сутички між поліцією та активістами у Соснівці Львівської області.

До того часу, тобто з 1 вересня, активісти блокували залізничні колії, аби не дати вагонам з російським вугіллям проїхати на збагачувальну фабрику в Червонограді.

Але 21 вересня сталися всім відомі сутички між поліцією та активістами. Після чого спочатку депутати Червонограда почали вимагати звільнення Василя Віконського та націоналізації Львівської вугільної компанії. До цих вимог приєдналися активісти Львова та депутати Львівської обласної ради. І навіть очільник Львівської обласної адміністрації Маркіян Мальський попросив полковника Віконського написати заяву на звільнення. Хоча головний полісмен області відмовився це зробити.

Як повідомляла ІА Syla.news, порушення в діях поліції і особисто Василя Віконського шукали і шукають комісії різного рівня. Так, постійна комісія Львівської облради з питань діяльності правоохоронних органів знайшла порушення. А ось Державне бюро розслідувань у Львові поки що не може надати таких висновків, тому що постраждалі відмовляються співпрацювати зі слідством.

Коментарі

Позначки: , , ,