Ускладнення коронавірусу прикували до ліжка відомого артиста Левка Бебешка (Дурка)

Новини 24 Грудня, 2020 10 146

Левко Дурко Фото: Цинічний Львів

Для лікування потрібні дороговартісні медикаменти

Через ускладнення коронавірусу заслужений артист України Леонтій Бебешко, більш відомий за сценічним ім’ям Левко Дурко опинився у скрутній ситуації. Зараз Він потребує допомоги.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Цинічний Львів».

“Допоможіть врятувати улюбленого артиста Левка Бебешка (сценічне ім’я ЛЕВКО ДУРКО)! Ускладнення після коронавірусу вклали знову його у лікарняне ліжко. Ситуація критична. Потрібна матеріальна допомога. Збір коштів організували стрийські друзі та БФ «Рідня». Скринька знаходиться у магазині «Технолюкс» (м. Стрий, вул. Ю. Липи,6). Також кошти можна перерахувати на катку Приватбанку: 4149 4991 1552 2987 Бебешко Леонтій Володимирович”, – зазначено у повідомленні.

Як пише «Львівська Мануфактура Новин», на лікування Леонтія Бебешка зі Стрия збирають гроші. 71-річному Леонтію Бебешку зі Стрия, більш відомому як Левко Дурко, потрібні кошти на лікування. Чоловік перехворів на коронавірус, однак згодом застудився, через що виникли ускладнення.

Напередодні святого Миколая, 18 грудня, Леонтій Бебешко виступав на відкритті новорічної ялинки у Стрию. Як він зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці, тоді почувався не найкраще, бо перехворів на коронавірус.

«Моя дружина та родина прикладають усі зусилля щоб знову поставити мене на ноги. А ще я щиро дякую вам за підтримку мого швидкого одужання. Наразі ситуація оптимістична, я вдома, пішов на поправку», – зазначив Леонтію Бебешко.

Хоча чоловік і лікується вдома, йому потрібні дороговартісні медикаменти. Кошти можна перерахувати на катку ПриватБанку: 4149 4991 1552 2987 Бебешко Леонтій Володимирович.

Як написав на своїй сторінці у ФБ сам Леонтій Бебешко «дорогі стрияни, друзі, колеги, з якими я з нетерпінням чекав зустрічі. Коли керівництво Стрия, зокрема Богдан Бойко запросив на відкриття міської ялинки, я прийняв запрошення із захопленням.

Мій виступ пройшов емоційно під оплески глядачів. Це був мій новорічний подарунок стриянам.  Стан здоров‘я на цей момент був не найкращий, так як я перехворів ковідом. Моя дружина та родина прикладають усі зусилля щоб знову поставити мене на ноги. А ще я щиро дякую вам за підтримку мого швидкого одужання.

Наразі ситуація оптимістична, я вдома, пішов на поправку. До скорої зустрічі на концертних майданчиках».

Дорогі стрияни, друзі, колеги, з якими я з нетерпінням чекав зустрічі. Коли керівництво Стрия, зокрема Богдан Бойко…

Опубликовано Леонтій Бебешко Среда, 23 декабря 2020 г.

 

Як повідомляють ЗМІ, сьогодні Левко Дурко живе у Львові і продовжує створювати пісні. Не всі з них жартівливі: з початком війни в 2014 році в його репертуарі з’явився й інший матеріал. “Я маю данину віддати як артист, як громадянин. Загибель генерала Кульчицького, якого підбили на вертольоті [в Слов’янську], дуже мене вразила. Писав і про донорство крові. Я не афішую, не кричу, який я патріот, але маю ці пісні для себе, і коли потрібно де-небудь, можу їх заспівати”, – пояснює він.

Довідково. Леонтій Бебешко,більш відомий під псевдонімом Левко Дурко — український співак, шоумен. Багато пісень скеровані на дитячу аудиторію. Заслужений артист України (з 2002). Брат продюсера Володимира Бебешка.

Пісні Левка Дурка співали й інші виконавці — Віктор Морозов, Ірчик зі Львова, Віталій Сачок. Наприкінці 1995 року лейбл НАК випустив CD-збірник Левка Дурка “Супер хіти”, а за рік свіжий альбом “Дівчино, вишли листа”, ще за рік — “Весілля під столом”; кілька касет випустила також дрогобицька студія “Фенікс”. Надалі Левко перейшов на створення пісень для дітей — найкращі з них увійшли до компакту “Казки Левка Дурка”.

Леонтій Бебешко поставив собі за мету здійснити проект по створенню дитячої музичної студії для обдарованих дітей та для дітей-сиріт, з незаможних сімей.

Артист є постійним членом та спонсором благодійного фонду “Дітям Стрийщини”, де за його участю відбуваються різні молодіжні заходи, зустрічі з дітьми.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,