Усі видатки, які не на часі, потрібно відкласти, – Шмигаль

Новини 21 Липня, 2023 74

Кожна гривня і кожна копійка, яку громадяни України платять у бюджет, держава направляє на зарплати військових, на техніку, зброю, дрони, боєприпаси та інше забезпечення армії.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 21 липня, пише Четверта студія.

«672 млрд грн Уряд виділив на оборонні потреби за перші пів року 2023-го. За цей же час абсолютно всі податки громадян та бізнесу склали 600 млрд грн. Оборона та безпека була, є і буде абсолютним пріоритетом державних видатків», — наголосив Денис Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр повідомив, що за шість місяців цього року Уряд виділив на соціальні потреби 264 млрд грн — пенсії, допомоги одиноким матерям, людям з інвалідністю, ВПО, субсидії та інші пільги. Це майже 20% від усього обсягу видатків держбюджету за цей час.

«Третій пріоритет — це робота бюджетної сфери, передусім мова йде про виплату зарплат лікарям та вчителям, фінансування медицини, освітні субвенції.

Четвертий пріоритет видатків — це критична інфраструктура. Забезпечення тепло- і водопостачання. Це залізниця, енергетика. Ті речі, які потребує вся країна і кожен громадянин», — зауважив очільник Уряду.

Ще одним пріоритетом видатків, за словами Прем’єр-міністра, є швидке відновлення, де визначено ключові сфери на наступний рік: «Відбудова та захист енергооб’єктів. Гуманітарне розмінування. Ремонти та відбудова житла для людей. Відновлення критичної та соціальної інфраструктури на деокупованих та постраждалих територіях».

Денис Шмигаль також звернувся до керівників місцевої та центральної влади й наголосив, що всі видатки, які сьогодні не на часі, потрібно відкласти.

«Це питання здорового глузду та розуміння пріоритетів. Поставте собі запитання — як рішення, яке ви ухвалюєте, наближає нашу перемогу або вирішує критичне питання? Якщо відповідь — ніяк, то відкладіть його ухвалення на післявоєнний час. Або шукайте інші джерела для реалізації», — підкреслив очільник Уряду

Прем’єр-міністр додав, що підтримка цивілізованого світу сьогодні дає можливість реалізовувати реформи та проекти без бюджетного фінансування.

Коментарі

Позначки: