Усі міста Львівщини повинні розпочати опалювальний сезон вчасно

Новини 10 Серпня, 2022 77

Усі міста, в тому числі Новояворівськ та Новий Розділ, мають розпочати опалювальний сезон вчасно

Сьогодні, 10 серпня, відбулась нарада під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з очільником області та головами міст Львівщини щодо особливостей проходження опалювального сезону.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Олексій Чернишов наголосив, що тут роль Львова – стратегічна для всієї держави.

Як зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, в області триває підготовка до опалювального сезону.

«Розуміємо всю складність опалювального сезону, який наближається. Підготовка відбувається за планом, резерв присутній», – зазначив Максим Козицький.

Так, в області постачання теплової енергії здійснює 17 базових підприємств теплокомуненерго, з них 13 обслуговують населення, є 1682 котельні.

На сьогодні Львівщина готова до опалювального сезону на 68%. Підготовка триває у всіх районах області. Як зазначили під час наради, усі міста, в тому числі Новояворівськ та Новий Розділ, мають розпочати опалювальний сезон вчасно.

В області також створюють резерв обладнання та матеріалів, який дозволить оперативно долати наслідки надзвичайних ситуацій, якщо такі виникатимуть.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов закликав накопичувати альтернативне паливо, а також наголосив, що важливо посилити роботу, аби населення відповідально використовувало енергоресурси.

Нагадаємо, на обласному  рівні  розробили механізм співфінансування органів місцевого самоврядування в частині заміни котельного обладнання, яке працює на альтернативних видах палива (тверде паливо, електрична енергія, тощо), а також ремонту теплових мереж. Цей механізм передбачає відшкодування з обласного бюджету 50% вартості обладнання, робіт.

Коментарі

Позначки: ,