Уряд Зеленського у повному складі провалив все, що міг, – нардеп

Новини 02 Червня, 2020 733
Володимир Ар’єв

Володимир Ар’єв

Уряд Зеленського злочинно неспроможний працювати на розвиток української економіки та захист громадян. Цей уряд має бути звільнений у повному складі, бо жодні кадрові перестановки не покращать його роботу. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв в інтерв’ю журналістам.

«Ми будемо зараз збирати підписи за те, щоб поставити питання відповідальності всього уряду, і звільнення всього уряду внести у порядок денний. Тому що одним-двома міністрами, як пропонують деякі інші фракції, це дуже сегментарно», – заявив представник фракції.

«Ми вважаємо, що питання у злочинній неспроможності уряду взагалі захистити українців. Також вочевидь є питання і щодо витрат із щойно сформованого фонду для боротьби з коронавірусом, тому що ми досі не бачили жодних звітів щодо цих витрат. Вже з’являються питання щодо ситуації в Державному резерві. Як повідомив один з представників МВС там зникло 2700 вагонів зерна», – заявив депутат.

«Все це показує, що відбувається у владі, і вочевидь треба розслідувати: куди ділися гроші із фонду по боротьбі із коронавірусом; куди ділося зерно із Держрезерву, а ми чуємо, що можуть бути цього року проблеми із врожаєм», – пояснив Володимир Ар’єв.

«Вони провалили просто все – і відповідальність має бути», – зазначив депутат.

Він скептично поставився до чергових косметичних кадрових змін у складі уряду Зеленського, зокрема призначення нового віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції та заповнення вакантних міністерських посад в уряді.

«Можна поставити будь-кого на посаду віце-прем’єра і він буде ширмою до тих пір, поки сама державна політика не буде проєвропейською. Можуть бути зустрічі, професійне ставлення, професійні знання у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, але без волі вищого керівництва і зокрема президента Зеленського, який безпосередньо відповідає за здійснення зовнішньої політики, інших реальних кроків створено не буде», – зазначив політик.

Депутат додав, що можливо зараз і непогано мати людей з євроінтеграційними поглядами в уряді, але вони мають бути свідомими, що їм доведеться боротися з антиреформаторським складом уряду: «Вони мають розуміти, що вони йдуть певним чином на «заклання», аби бути ширмою для певних речей».

Також Володимир Ар’єв зауважив, що вже кілька місяців працює новий уряд Зеленського, але міністрів ключових міністерств досі не призначили.

«Не можуть знайти, тому що професійні люди, які теоретично могли посісти ці крісла, просто не хочуть йти для того, щоб вчергове бути використаними», – додав він.

Коментарі

Позначки: , ,