Уряд Зеленського призначив Головою Держкіно людину з сумнівною репутацію в кіносередовищі, – Княжицький

Новини 31 Січня, 2020 180

Микола Княжицький Фото: 24Канал

Уряд Зеленського провів незаконний конкурс і призначив Головою Державного агентства України з питань кіно людину з сумнівною репутацію в кінематографічному середовищі.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів», пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«У нас призначена нова керівниця Держкіно, яка стала відомою завдяки тому, що у Запорізькій області займалася сільським господарством і екологією, трошки була директором кінотеатру якраз в той час, коли цей кінотеатр в День Незалежності України відмовився показувати фільм «Червоний», автором сценарію до якого є відомий український письменник Андрій Кокотюха», – сказав Княжицький.

Він зауважив, що натомість з Юлією Сінкевич, яка перемогла в цьому конкурсі, Кабмін і прем’єр-міністр уряду Зеленського контракт не підписали під надуманим приводом.

«Провели незаконний конкурс, призначили особу, яка має сумнівну репутацію в кінематографічному середовищі. Цей великий бум українського кіно, якого ми досягли, завдяки Пилипу Іллєнко, який є фаховим, сильним менеджером, кінопродюсером, а також завдяки великій кількості людей, які разом з нами в українському парламенті кіно піднімали.

Тільки на цьому тижні стільки прекрасних фільмів вийшли в українській прокат і як люди його дивляться. Ми зараз стоїмо перед тим, що все це завершиться. Ми знищили систему іномовлення, чи будуємо зараз мовлення на окупованих територіях ніхто не знає. Але я вам хочу сказати, що будують його російські фахівці і російські компанії, беруть участь в тендерах на мовлення на Донецьк, Крим і Луганськ. Те, що відбувається, взагалі катастрофа»,- додав депутат.

Коментарі

Позначки: ,