Уряд забирає гроші у місцевих громад, – Ганущин (ФОТО)

Новини 12 Вересня, 2019 341

Фото: bagnet.org

Зі Львівщини в незаконний спосіб намагаються забрати 274 млн. грн з місцевих бюджетів.

Про це повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин на своїй сторінці у Facebook.

«274 млн. грн. в незаконний спосіб намагаються забрати з місцевих бюджетів Львівщини.

Загалом в межах Україні органам Державної казначейської служби України пішла письмова вказівка призупинити проведення видатків та не вводити платіжні доручення до картотеки неоплачених платіжних документів. Наголошую, що мова йде про субвенцію на соціально-економічний розвиток в розмірі 5 млрд. грн. яку з такою «помпою» передавали до місцевих бюджетів ще кілька днів тому. А зараз, на вказівкою Міністерства фінансів України натякають органам місцевого самоврядування – поверніть самі, бо й так видатки проводити не будемо. Саме про це – в листі заступника глави казначейства на власні підрозділи.

Фото: ФБ/Олександр Ганущин

Пригадую менш діджиталізований час, коли діяли аналогічні вказівки. За Арбузова з Азаровим. Кожен день “маленькі януковичі” затверджували реєстр платіжок більше 500 тис.грн. І в телефонному режимі “відпускали” його в життя. Навіщо це новому Прем‘єру і міністру фінансів?

Нагадую, схожа ситуація на сьогодні з Державним фондом регіонального розвитку, який теж «завис». Закликаю всі місцеві ради та голів місцевих рад публічно висловлюватися з приводу таких незаконних дій службовців Мінфіну і Казначейства. Ініціюватиму зустріч Української асоціації районних рад та обласних рад з Прем‘єр-міністром України  та Міністром фінансів.

Нехай дадуть публічні відповіді в чому справа і виправляють ситуацію!»,- йдеться у дописі Ганущина.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,