Уряд вже тиждень ігнорує масштабні руйнування внаслідок повені, – ЄС

Новини 30 Червня, 2020 234

Фото: ФБ/Микола Княжицький

Влада має негайно прозвітувати про заходи і стратегію подолання наслідків стихійного лиха у західних областях України – заява фракції «Європейська Солідарність»

У перший пленарний день після руйнівної повені у західних областях Верховна Рада мала б розглядати звіт Уряду щодо ліквідації наслідків стихії. Натомість Парламент розглядає нікчемний закон про азартні ігри, ніби нічого не трапилось. Це – ознака байдужості влади до своїх громадян і прояв повної некомпетентності керманичів держави.

Про це йдеться у заяві фракції “Європейська Солідарність”, пише Четверта студія.

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає від другого Уряду Зеленського протягом 24 годин забезпечити фінансовою допомогою та будівельними матеріалами усі родини, постраждалі внаслідок повені в західних областях. Абсолютно неприпустимо, що держава кинула напризволяще своїх громадян, які внаслідок стихійного лиха залишились без житла і засобів для існування.

Минулого тижня західні регіони України постраждали від найбільшої за останні 50 років повені. Стихія знищила дороги, інфраструктуру, відрізала цілі населені пункти від цивілізації, десятки родин втратили домівки і все майно. Люди залишились під відкритим небом у зруйнованих і затоплених районах без жодної допомоги з боку центральної влади. Уряд Зеленського вже тиждень ігнорує масштабні руйнування на Франківщині, Тернопільщині, Львівщині, Буковині та інших областях, які пережили стихійне лихо.

Центральна влада знову продемонструвала свою недієздатність під час кризи в державі. Тому звертаємось до обласних рад із закликом брати опікунство над зруйнованими внаслідок повені районами для контролю за цільовим використанням коштів зі спецфонду для ліквідації наслідків стихії.

Наголошуємо: компетентна влада має миттєво реагувати на стихійні лиха для допомоги громадянам, ліквідації і мінімізації наслідків катастрофи. «Нові обличчя» мають брати приклад з наших союзників  – у перші ж 12 годин через механізми цивільного захисту Ізраїль, Італія, Швеція почали направляти у постраждалі райони України технічні засоби: бензопили, мотопомпи для відкачування води, електрогенератори та інші гуманітарні вантажі.

Закликаємо Зеленського та його команду припинити ховатися від проблеми і врешті решт братись до роботи у ліквідації наслідків катастрофи на Прикарпатті. Вимагаємо негайно перекинути велику будівельну техніку в зруйновані райони для відновлення інфраструктури та деблокування відрізаних стихією сіл.

Прем’єр-міністр Зеленського Денис Шмигаль має негайно, протягом 24 годин з’явитись у Верховну Раду та надати звіт і подальший план подолання наслідків катастрофічної повені та підтримки державою постраждалих громадян.

Коментарі

Позначки: , ,