Уряд Угорщини виділив для українців стипендії на навчання – МОН

Новини 27 Грудня, 2017 87

Ілюстративне фото

Відповідно до програми освітнього обміну, уряд Угорщини надає стипендії для українських студентів для продовження навчання у 2018-2019 навчальному році

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України, пише “Радіо Свобода”.

«40 стипендій за бакалаврськими та магістерськими програмами за гуманітарними, суспільствознавчими, технічними та медичними напрямками підготовки; 20 стипендій за магістерськими програмами повного циклу за технічними та медичними напрямками; 40 стипендій для навчання в аспірантурі у будь-якій іншій галузі», – йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

Повідомляється, що програми навчання доступні англійською та угорською мовами, а деякі програми пропонуються також німецькою та французькою. Як повідомили у МОН, останній термін подачі заявок – 16 лютого 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня Президент Петро Порошенко підписав Закон “Про освіту”, певні положення якого, зокрема ст. 7 щодо мови освіти в Україні, викликали стурбованість ряду країн. Порошенко доручив Міністерству закордонних справ та Міністерству освіти і науки провести щодо цього закону консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи.

Коментарі

Позначки: ,