Уряд найближчим часом спрямує 400 млн грн на погашення заборгованості із зарплати шахтарям – Міненергетики

Новини 08 Лютого, 2019 86

Ілюстрація: 112 Україна

Кабінет міністрів України найближчим часом спрямує 400 млн грн на погашення заборгованості перед шахтарями за заробітною платою, й тим самим заборгованість із виплат гірникам буде майже повністю погашена.

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун, – передає УНІАН.

«На сьогодні закумульовано кошти з державного бюджету, сума яких перевищує 400 млн грн, думаю, до понеділка буде матеріалізоване рішення, яке прийняв уряд, про порядок надання відповідних бюджетних коштів», – сказав він.

За його словами, таким чином існуюча заборгованість із заробітної плати гірникам буде майже повністю закрита.

Як повідомлялося,  Кабінет міністрів у державному бюджеті на 2019 рік планував спрямувати на модернізацію державних шахт 2,3 млрд грн.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає, що для виведення державних шахт зі збитковості необхідно вкласти 2 млрд грн у їх модернізацію.
Постійні борги із зарплати перед шахтарями є наслідком складного фінансового становища державних шахт. Дефіцит коштів у вугільному секторі викликаний тим, що собівартість видобутку вугілля (в середньому 2937 грн за тонну) перевищує відпускну ціну на паливо (2535 грн за тонну).

У квітні 2018 року прем`єр-міністр Володимир Гройсман зажадав, щоб керівники держшахт, які не виплачуватимуть вчасно заробітну плату шахтарям, були звільнені.

Коментарі

Позначки: , ,