Уряд Австралії не дозволив аборигенам створити парламент

Новини 13 Грудня, 2017 183

Прапор Австралії

Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл пообіцяв у найближчому майбутньому закріпити в конституції країни визнання австралійських аборигенів

Але повторно відмовив корінним народам Австралії у створенні власної представницької асамблеї в парламенті. Про це повідомляє news.com.

«Ми зараз обговорюємо ці поправки (до конституції) з опозицією, оскільки підхід (щодо конституційного закріплення прав аборигенів) має бути двопартійним”, – наголосив Тернбулл.

Водночас очільник австралійського уряду повторно відкинув можливість створення національної асамблеї корінних народів у парламенті Австралії і навіть ідею проведення референдуму з цього питання.

“Наша позиція полягає в тому, що національні представницькі інституції є відкритими для кожного австралійця», – наголосив він і закликав лідерів аборигенів обиратися звичайним шляхом.

Рішення про конституційне визнання австралійських аборигенів та започаткування діяльності власного консультативного парламентського органу представників корінних австралійців та остров’ян Торресової протоки було запропоновано під час цьогорічного саміту аборигенів в Улуру.

Коментарі

Позначки: