Урбаніст Олеськів подивився відео й помилував водія маршрутки у Львові

Новини 24 Жовтня, 2023 1 147

Керівник управління транспорту пояснив, чому водія маршруту №29 не звільнили, а покарали доганою

Як повідомив керівник міського управління транспорту Орест Олеськів, водія автобусного маршруту №29 вже покарали доганою та зняли премію за жовтень. Але водія не звільнили, і в управлінні транспорту пояснили, чому.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«У серпні, коли водій автобуса №53 грубо виштовхав із салону та накричав на молоду дівчину, ми звільнили цього водія без дискусій. У цьому випадку є допис – дуже емоційний, після якого хочеться не те що звільнити цього водія, а покарати фізично – я читаю коментарі та бачу їх.

Але цього разу я розмовляв з водієм. Він не бачив чоловіка на зупинці. Він почав рух, і лише після цього люди в салоні почали кричати, аби він став, бо на зупинці – людина без кінцівки. Та водій уже почав маневр і створював аварійність на дорозі – перед ним стояло кілька інших автобусів. Маю відео з камер спостереження», – розповів Орест Олеськів.

Керівник управління зазначив, що водій мав би вчинити по-іншому та спокійно пояснити пасажирам свої дії, чому він не зміг зупинити рух автобуса. Тому покарання – адміністративне у вигляді догани та зняття премії. Якщо дії водія повторюватимуться, тоді його звільнять.

«Чи говорить він правду, що не бачив чоловіка на зупинці – можливо. Чи мав він спокійно пояснити пасажирам, що відбулось і чому він не міг зупинитися, – однозначно. Тоді б, може, й цієї ситуації не виникло. Тому в цьому випадку ми вирішили покарати водія фінансово. Як керівник управління транспорту я щиро перепрошую у того чоловіка на зупинці. Але звільняти водія у цьому разі ми не можемо. У нього є догана і розуміння, у чому він провинився.

Також хочу звернути увагу усіх, що лише у Львові бракує 120 водіїв міських автобусів. Це рекордна недостача працівників, які щоденно виконують таку важливу для міста роботу», – пояснив Орест Олеськів.

Нагадаємо, на вихідних у соціальних мережах опублікували інформацію про те, що водій автобусного маршруту №29 зачинив двері автобуса перед чоловіком з інвалідністю.

Коментарі

Позначки: , , ,