Унікальний храм на Львівщині потребує порятунку

Новини 19 Вересня, 2020 606

На офіційному сайті Президента України створили петицію щодо порятунку храму Воздвиження Чесного Хреста і св. Йосифа (Обручника) у с.Підгірці на Львівщині.

Як пише «Четверта студія». петицію оприлюднено 17 вересня 2020 року.

Реставрація унікальної пам’ятки архітектури національного значення (ох. №412/3) храму Воздвиження Чесного Хреста і св.Йосифа (Обручника) у с.Підгірці.

Просимо на рівні Президента України заопікуватись та всебічно посприяти продовженню реставраційних робіт пам’ятки архітектури національного значення (ох. №412/3) храм Воздвиження Чесного Хреста і св.Йосифа (Обручника) у с.Підгірці Бродівського району Львівської області.
Стан пам’ятки потребує негайних протиаварійних та реставраційних робіт, адже покрівля (купол) може завдати непоправних наслідків (крокви прогнили, а мідне дахове покриття має безліч отворів, зруйнована система дощовідведення і всі опади стікають по фасаду руйнуючи унікальну ліпнину та завдаючи непоправних втрат).
Завдяки зусиллям парафіяльної громади, обласному і районному фінансуванню було виготовлено проектну та кошторисну документауцію, замінено аварійні віконні конструкції, приоздоблено інтер’єр святині, облагороджено довколишню територію, проведено ряд інших підготовчих робіт.
На даний час ця прекрасна пам’ятка – перлина Західної України в очікувані подальшого фінансування для продовження її реставрації.
Відтак прошу всебічно підтримати реставрацію пам’ятки архітектури національного значення (ох. №412/3) храм Воздвиження Чесного Хреста і св.Йосифа (Обручника) у с.Підгірці Бродівського району Львівської області.

Коментарі

Позначки: ,