УКУ запрошує на конференцію «Вісімнадцяте століття: українська і глобальна перспектива»

Новини 01 Травня, 2021 139
УКУ. Фото з відкритих джерел

УКУ. Фото з відкритих джерел

23-25 червня 2021 року в Українському католицькому університеті відбудеться міжнародна наукова конференція «Вісімнадцяте століття: українська і глобальна перспектива».

Про це ІВ “Четверта студія” повідомила прес-служба УКУ.

Конференція організована кафедрою історії УКУ у співпраці з Українським товариством з дослідження XVIII ст., Центром українських історичних досліджень імені Петра Яцика Канадського інституту українських студій та Інститутом Вірса автрійських і центральноєвропейських студій Альбертського університету.

Ця конференція має на меті розглянути нові підходи до вивчення XVIII століття, здійснити переоцінку усталених наративів і концепцій та вписати Україну XVIII століття у ширший східноєвропейський та всесвітній контекст.

Завданням конференції є підтримка та стимулювання інтересу до вивчення цього періоду, а також створення міждисциплінарного майданчику для зустрічей та дискусій з широкого кола питань, пов’язаних з історією, культурою і літературою XVIII століття в Україні, Європі та світі в цілому.

У конференції візьмуть участь більше 150 науковців з 10 країн. Лекторами на пленарних засіданнях виступлять Пенелопа Корфілд, професорка Лондонського університету і президентка Міжнародного товариства з дослідження XVIII ст., та Зенон Когут, професор історії Альбертського університету.

Конференція відбудеться у віртуальному форматі. Доповідачі і модератори панелей візьмуть участь в конференції через Zoom і незабаром отримають відповідну інформацію. Для загальної публіки засідання конференції будуть транслюватись на youtube-каналах УКУ і КІУС.

Робоча версія програми конференції доступна за посиланням.

Організатори конференції вдячні Фонду Степана та Ольги Павлюк при Канадському інституті українських студій Альбертського університету за фінансову підтримку.

Коментарі

Позначки: ,