Укрзалізницю очолить Роман Веприцький, – ЗМІ

Новини 16 Травня, 2020 4 838

Фото: espreso.tv

Директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін у себе в Facebook повідомив про те, що на посаду голови правління АТ “Українська залізниця” нібито вже є узгоджена кандидатура. За даними Амеліна кандидатом, якого погодив в тому числі Офіс президента, є Роман Сергійович, прізвище якого не називається. Швидше за все Амелін мав на увазі, нещодавно призначеного на посаду члена правління АТ “Українська залізниця”, Веприцького Романа Сергійовича.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє “Позиція”.

Роман Веприцький був загадково призначений директором регіональної філії “Південно-Західна залізниця” 2 роки тому. Попередньо він займав різні посади в Харківській області, від начальника відділу земельних ресурсів Харківської районної адміністрації до депутата Харківської обласної ради за списком партії «Відродження» і не мав відношення до залізничного транспорту. Також він працював в правоохоронній системі і «Харківському національному університеті внутрішніх справ».

Під час призначення Веприцький задекларував 8 млн. грн. готівки, хоча в УЗ працював на державних посадах і невідомо з яких джерел отримав такі доходи.

У грудні минулого року Веприцького начебто звільняли з Укрзалізниці через невиконання своїх обов’язків. Зокрема восени 2019 “Південно-Західна залізниця” на кілька тижнів зупинила відправку вантажів через критичний стан управління перевізним процесом.

Під час керівництва Південно-Західною залізницею Роман Веприцький виявив, що третина всіх закупівель філії за останні 5 років (1,2 млрд. грн.) виявилася не потрібною і залишалася на складах.

Також на Південно-Західній залізниці Держаудитслужба виявила факт оплати послуг по ремонту рейкових автобусів PEZA приватним суб’єктам господарювання 48,9 млн. грн. без проведення тендерів та виплату незаконних премій на 28 млн. грн.

Інформацію про можливе призначення керівником Укрзалізниці також підтверджують джерела ZБК в УЗ. Щоправда,  офіційно конкурс поки не завершений і останнє слово повинно бути за наглядовою радою Укрзалізниці.

Коментарі

Позначки: ,