Укрзалізниця розпочне будівництво євроколії від Скнилова до Мостиськ

Новини 29 Лютого, 2020 951

Фото: mapio.net

Це дозволить налагодити рух швидкісних поїздів між Львовом і Краковом, Прагою, Віднем

Укрзалізниця планує цього року почати будівництво залізниці європейського стандарту з шириною колії 1435 мм від Скнилова до Мостиськ, що поблизу українсько-польського кордону.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Польське радіо», директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики Укрзалізниці Антон Саболевський повідомив, щ будівництво нової залізниці з колією євростандарту дозволить пасажиру сісти в поїзд у Львові і без пересадок дістатися до європейських країн. Інтерес до цього проекту вже висловили польські і чеські залізничники.

Нагадаємо, що напркиінці листопада минулого року Євген Кравцов, який очолював на той момент Укразалізницю, заявив, що компанія може за рік побудувати залізницю з євроколією від станції Скнилів до державного кордону. Це дозволить налагодити рух швидкісних поїздів між Львовом і Краковом, Прагою, Віднем.

В уряді розраховують, що, в разі будівництва залізниці Скнилів-Мостиська з європейським стандартом колії, поїзди по ній могли би щорічно перевозити понад 600 тис. пасажирів.

Як повідомлялося, від Держкордону до станції «Скнилів» побудують євроколію.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,