“Укрзалізниця” може відновити повноцінне пасажирське сполучення в серпні

Новини 10 Липня, 2020 399

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У разі покращення епідемічної ситуації Укрзалізниця планує в серпні повноцінно відновити залізничне сполучення.

Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на виконувача обов’язків голови правління УЗ Івана Юрика, пише “Четверта студія”.

За його словами, наразі Укрзалізниця вже відновила третину поїздів далекого сполучення та приміських. «Наразі в Україні карантин продовжено до 31 липня. Сподіваємося, що в серпні кількість захворювань на коронавірус піде на спад і ми зможемо повноцінно відновити залізничне сполучення з усіма регіонами вже в серпні», — розповів Іван Юрик.

Він також додав, що зараз до станції Львів курсує 17 поїздів далеко сполучення та 10 приміських. «Наразі до Львова діють обмеження щодо кількості розміщення пасажирів у вагонах. Це 2 пасажири в купе та СВ, у плацкартних — у шаховому порядку. Але навіть із цими обмеженнями населеність поїздів складає близько 90%. У разі збільшення попиту ми будемо збільшувати кількість поїздів», — зазначив Іван Юрик

Також керівник Укрзалізниці закликав пасажирів дотримуватися санітарних норм під час подорожей залізничним транспортом та перебування на вокзалах. «Ми сподіваємося на свідоме ставлення наших пасажирів та відповідальність. Найбільше порушень санітарних норм ми фіксуємо в приміських поїздах. Якщо пасажири не реагують на наші зауваження, ми вимушені викликати працівників поліції», — зазначив він.

Крім того, залізничники розглянуть доцільність встановлення на Львівському залізничному вокзалі сучасних інфрачервоних систем скринінгу температури. «Вже найближчим часом ми встановимо такі системи на київському вокзалі та протестуємо їх. У подальшому аналогічне обладнання може бути встановлено і на львівському вокзалі», — додав Іван Юрик.

Коментарі

Позначки: , , ,