“Укрзалізниця” має намір відновити курсування “Інтерсіті” Київ-Львів-Перемишль

Новини 18 Січня, 2021 670

Фото: Depo.Львів (архівне)

АТ “Укрзалізниця” просить Міністерство інфраструктури України допомогти з відновленням курсування швидкісних поїздів категорії “Інтерсіті” за маршрутом “Київ-Перемишль”.

Як пише “Четверта студія», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

“Ми вкотре звернулися до Міністерства інфраструктури з проханням направити запит їх польським колегам про відновлення цього сполучення. Це для нас дуже важливо, це був один із найприбутковіших наших маршрутів”, – заявив в ефірі програми “Україна з Тиграном Мартиросяном” на телеканалі “Україна 24” глава компанії Володимир Жмак.

Він також зазначив, що не має сумніву в затребуваності цього напрямку.

Довідково. 23 грудня 2016 року у Львові урочисто відкрили новий міжнародний залізничний маршрут фірмового швидкісного поїзда «Інтерсіті+» № 705/706 Київ — Львів — Перемишль. В урочистостях взяли участь голова ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун, голова комітету з питань транспорту Верховної Ради України Ярослав Дубневич, губернатор Львівської області Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, офіційна делегація Республіки Польща.

На перший рейс потяга зі Львова до Перемишля було продано 76 квитків. Всього в складі поїзда 565 пасажирських місць. На кінцевій станції 23 грудня 2016 року Санта-Клаус цукерками зустрів на пероні пасажирів першого рейсу потяга.

«PKP Intercity» розглядає питання продовження інших поїздів до Пшемисля для забезечення пересадки. «PKP Intercity» постійно моніторить завантаження поїзда IC Wyspiański і, у разі потреби, готова запустити додатковий склад.

З 15 березня 2020 року був скорочений до станції Львів.

З 18 березня 2020 року потяг було скасовано через поширення коронавірусу, але 18 листопада здійснив рейс до Львова.

З 15 грудня 2020 року по 17 січня 2021 року курсував до станції Славське.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,