«Укрзалізниця» дозволила провозити велосипеди в поїздах ”Інтерсіті”

Новини 25 Травня, 2019 772

Фото ілюстративне з відкритих джерел

«Укрзалізниця» дозволила провозити велосипеди в поїздах ”Інтерсіті” та ”Інтерсіті +” в розібраному вигляді.

Про це повідомив керівник компанії Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

«Тепер перевозити велосипеди можна не лише в нічних поїздах, а й в ”Інтерсіті” та ”Інтерсіті+”. Наша внутрішня бюрократія вимагає такі рішення підтверджувати документально – телеграму відповідним підрозділам відправлено», – написав він.
При цьому Кравцов зазначив, що компанія є заручниками ситуації, коли швидкісні потяги спроектовані без технічної можливості для перевезення велосипедів.

«І це проблема. Але виходимо з ситуації так: велосипеди розбираємо і правильно пакуємо. Окрему плату за перевезення не беремо. Така сама процедура і в нічних поїздах. Правила вже є на сторінці «Укрзалізниці», – зазначив він.

При цьому на сторінці «Укрзалізниці» повідомляється, що велосипеди також можна перевозити у вагонах регіональних поїздів на спеціально обладнаних для цього місцях за умови оплати як за 20 кг багажу.

«В електричках велосипеди можна перевозити у складеному вигляді (на ходу) за умови розміщення в тамбурі (не більш як 1 велосипед на тамбур) або в місцях, призначених для розміщення велосипедів. У приміському сполученні вартість перевезення одного велосипеда відповідає вартості повного квитка», – йдеться в повідомленні.

УНІАН

 

Коментарі

Позначки: ,