Укрпошта випустила марки із червонокнижними птахами

Новини 08 Серпня, 2021 167

Укрпошта випустила марки із червонокнижними птахами

Укрпошта 6 серпня випустила поштові марки із птахами, зокрема, і трьома зникаючими видами, що занесені до Червоної книги України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу відомства.

Введення в обіг відбулося у Одесі під час ХІХ Національної філателістичної виставки «Укрфілексп «Одеса-2021», що присвячена 30 річниці Незалежності України , а також у Києві.

На 8 нових марках випуску «Птахи України. Куроподібні» зображені «Орябок лісовий Tetrastes bonasia», «Глушець білодзьобий Tetrao urogallus», «Фазан звичайний Phasianus colchicus», «Перепілка звичайна Coturnix coturnix», «Куріпка біла Lagopus lagopus», «Куріпка сіра Perdix perdix», «Тетерук євразійський Lyrurus tetrix», «Кеклик кремовогорлий Alectoris chukar».

Укрпошта випустила марки із червонокнижними птахами

Укрпошта випустила марки із червонокнижними птахами

Орнітофілателія вважається однією з найулюбленіших тем у колекціонуванні марок. А Укрпошта, своєю чергою, постійно популяризує на поштових марках фауну України. І серед таких випусків чільне місце посідають випуски, присвячені птахам. За різні періоди Укрпошта вже видала понад 50 поштових марок і блоків із зображенням рідкісних та характерних видів птахів України.

До цього випуску марок надруковано картмаксимуми і конверт «Перший день».

Марки, конверт та штемпель намалювала художниця Наталія Кохаль.

Марковий аркуш випущено тиражем 25 000 примірників, номінал кожної марки – 9 грн.

Довідково.

Глушець білодзьобий Tetrao urogallus – зникаючий вид птахів, що занесений до Червоної книги України. Ареал поширення – Полісся та в Карпати.

Тетерук євразійський Lyrurus tetrix – зникаючий вид птахів, що занесений до Червоної книги України. Ареал поширення – Полісся, в Карпати та північ лісостепової зони.

Орябок лісовий Tetrastes bonasia – вид занесений до Червоної книги України. В Україні поширений у Розточчі, Карпатах, на Поліссі та подекуди на півночі лісостепової зони.

Фазан звичайний Phasianus colchicus – інтродукований осілий вид, що прижився в природних умовах в південних та південно-східних районах, а також на Закарпатській рівнині.

Куріпка біла Lagopus lagopus – рідкісний в Україні залітний вид. Трапляєся взимку на відкритих болотах Полісся.

Кеклик кремовогорлий Alectoris chukar – інтродукований вид. Після завезення з Азії прижився в горах Криму.

Куріпка сіра Perdix perdix – осілий вид, поширений майже по всій Україні, окрім гір. Заселяє луки і перелоги з чагарниками, поля біля лісосмуг.

Перепілка звичайна Coturnix coturnix – найменший птах із куроподібних фауни України. Заселяє луки і поля по всій країні. Єдиний вид куроподібних, що є перелітним

Коментарі

Позначки: