”Укрпошта” навесні доставлятиме монетизовані субсидії

Новини 14 Лютого, 2019 67

Ілюстрація: Zik

Національний оператор поштового зв`язку «Укрпошта» в березні-травні поточного року, в рамках реалізації пілотного проекту, доставлятиме українцям, у тому числі близько 1,1 млн пенсіонерам, які отримують пенсії через компанію, монетизовані субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Як повідомили в прес-службі оператора, також «Укрпошта» доставить кожному отримувачу субсидії (близько 4 млн українців) персональне повідомлення про нарахування субсидії та механізм її отримання грошовими коштами.

«Ми готуємо мережу для безперебійного забезпечення виплат субсидій тим, хто отримуватиме їх у готівковій формі через «Укрпошту». Таке завдання цілком відповідає операційним можливостям і потужностям компанії: зараз близько 45% українських пенсіонерів отримують пенсії через «Укрпошту». Жодних змін чи незручностей клієнти не відчують», – цитує прес-служба генерального директора компанії Ігоря Смілянського.

Зазначається, що всім пенсіонерам, яких обслуговує «Укрпошта», листоноші доставлять субсидії готівкою в день отримання пенсії. «Таким чином, вони зможуть не витрачати додатковий час на відвідування поштового відділення й вчасно оплатити комунальні послуги, використовуючи субсидію за призначенням», – йдеться в повідомленні.
У прес-службі уточнили, що зараз проходить процес підписання необхідних угод із Пенсійним фондом України.

За даними «Укрпошти», строк дії пілотного проекту – березень-травень 2019 року, за результатами аналізу ефективності якого прийматиметься рішення про його подальшу долю.

Субсидії виплачуватимуться щомісяця за попередній календарний місяць (у березні – за лютий, у квітні – за березень, у травні – за квітень).

Як повідомлялося,  в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року й поширюватиметься на тих громадян, які звертатимуться за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

7 лютого Кабінет міністрів України скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Крім цього, затверджена Кабміном постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію отримували протягом опалювального сезону 2018-2019 років на підставі їхніх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється лише після подачі нової заяви (в якій обов`язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.

За даними Мінсоцполітики, готівкова форма виплати субсидій з березня цього року буде застосована до отримувачів, яким вона призначена на поточний опалювальний період із жовтня-грудня 2018 року, що становить близько 4 млн домогосподарств, – передає УНІАН.

Коментарі

Позначки: , ,