Українці зможуть через Дію вирішувати, на які проекти підуть гроші Державного фонду регіонального розвитку

Новини 11 Квітня, 2023 56

Apple

Українці зможуть через Дію вирішувати, на які проекти підуть гроші Державного фонду регіонального розвитку

(9165)

Законопроєкт прийнятий за основу.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, пише Четверта студія.

У 2023 році кошти державного фонду регіонального розвитку будуть використовуватися у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, з урахуванням таких особливостей:

🔵 кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на виконання інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що мають на меті розвиток регіонів, з дотриманням таких критеріїв розподілу між АР Крим, областями та містами Києвом та Севастополем: 50% коштів – рівними частинами між АР Крим, областями та містами Києвом та Севастополем та 50 відсотків коштів – рівними частинами між Донецькою, Житомирською, Запорізькою, Київською, Миколаївською, Сумською, Харківською, Херсонською, Чернігівською областями;

🔵 програми та проекти, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів.

Після попереднього відбору претенденти подають для голосування у Дії. За підсумками голосування вже буде вирішуватися, на що витратять кошти.

Ідея виглядає дивною. А як же села? Які в них шанси у порівнянні з містами? Крім того, нам кажуть, що нема грошей на ЗСУ, то нащо тоді цей ДФРР??

Коментарі

Позначки: ,